100% Dier
"Wat heeft hondenvoer met een betere wereld te maken" | Isabelle van Bethem 0
"Wat heeft hondenvoer met een betere wereld te maken" | Isabelle van Bethem

 "Wat heeft hondenvoer met een betere wereld te maken"

Vijf jaar geleden kwam ik (Isabelle) thuis in ons ouderlijk huis. Vol trots werd ik naar boven gesleept door mijn moeder en stiefvader (Ger). Ze hadden iets bijzonders op mijn slaapkamer.  Ik trof in mijn oude slaapkamer een ware mini insecten kwekerij. Vol afgrijzen stond ik te kijken. ‘Het nieuwe voedsel van de toekomst’ zei mijn stiefvader trots. Ik moest hier (nog) niks van weten.

Insecten Profeet


Goor draait door is niet het enige ‘gekke’ wat onze stiefvader heeft gedaan. De media wist hem al snel te vinden als het om insecten ging. Tv-programma’s, interviews in bladen…. het ging af en aan. Ger was zo goed in het promoten van insecten dat hij op een gegeven op moment bekroond werd als de insecten profeet! De kwekerij was inmiddels verhuisd en opende de deuren als een van de weinige voor bezoekers en media.  https://www.vice.com/nl/article/exy73k/ger-is-de-insectenprofeet-van-nederland.

Voedsel van de de toekomst niet onopgemerkt in de petfood

Insecten eten is niet zomaar hype… daarover straks meer. Het bedrijf van Ger kwam een aantal jaren geleden in contact met een hondenvoedingsfabrikant.  En Ger ging de uitdaging aan.  Op dat moment was, als liefhebber van honden, ook mijn interesse gewekt. Ik was inmiddels al besmet met het “insecten virus”, doordat ik vaak meeging naar beurzen om insecten als voedsel van de toekomst te promoten.

Waarom insecten……..

BugsforPets maakt gebruik van de eiwitten de Black soldier fly in de hondenvoeding. In de brokjes zit de larve van de Zwarte soldatenvlieg (Black Soldier Fly). De toepassing van de Black Soldier Fly is duurzaam omdat de levenscyclus korter is dan regulier ingezette eiwitbronnen zoals kip of rund.

Daarnaast is de voeding en het water verbruik voor de kweek van de vlieg in vele mindere maten. Om hier een voorbeeld van te geven: voor de kweek van 1 kg eiwitten voor de Black Soldier Fly slechts 8 liter water nodig, voor een kip 1250 liter en voor een rund zelfs 8350 liter. Dit maakt het een bijzondere voedzame hondenvoeding met een zeer lage ecologische footprint. Met de keuze voor bepaald hondenvoer kun je dus wel degelijk je steentje bijdragen aan een betere wereld.

Isabelle van Bethem 

Bron:http://www.bugsforpets.nl/blog-post/wat-heeft-hondenvoer-met-een-betere-wereld-te-maken/

 

Advies over het bericht (0)

Inloggen
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site